Hjem / Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar om Femarelle

Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål om Femarelle og overgangsalderen. Finder du ikke svaret på det du er i tvivl om må du endelig kontakte os.

Kontakt os

Svar på de mest almindelige spørgsmål om Femarelle

Det primære stof er DT56a. Femarelle indeholder også knuste hørfrø og bl a D-, B6- og B2-vitaminer stimulerer det organismens østrogenreceptorer.

Det er rigtigt, at overgangsalderen er noget, alle kvinder skal gennemgå, men derfor er der – i vores øjne – ingen grund til at finde sig i dårligdom og ringe livskvalitet. Vi mennesker lever længere og er som ældre mere aktive – derfor er der brug for at afhjælpe de ting der hindrer os i at have en god hverdag, så vi kan fortsætte med at leve livet fuldt ud.

Det kan være små forandringer, som du måske ikke i første omgang genkender som tegn på overgangsalderen, såsom humørsvingninger, øget træthed og ændret sexlyst. Første senere vil du opleve de mere kendte ting som hedeture og nattesved. Men allerede før det sker vil blodprøver kunne afsløre, om du er på vej ind i overgangsalderen. Det kan du tale med din læge om.

Du er i overgangsalderen, når du ikke har haft menstruation i 12 måneder.

Da der ikke er nogen kendte bivirkninger ved Femarelle, og de støtter de forskellige perioder i livet kan du tage Femarelle resten af livet.

En kapsel morgen og aften.

Du tager kapslen, når du opdager det.

Nej, men hvis du tager medicin, bør du altid tale med din læge, inden du begynder på Femarelle. Da hormonbehandling og Femarelle har samme effekt, skal du ikke kombinere disse to. Man kan dog kombinere Femarelle med lokal hormonbehandling.

Du skal tage den Femarelle, der passer med de ”niveauer” af perioden, du oplever. Den blå Femarelle (Rejuvenate) anvendes i perioden op til, hvor kendetegnene i de fleste tilfælde er humørsvingninger, forstyrret søvn og manglende energi. Rød Femarelle (Recharge) anvendes i perioden midt i det hele, hvor kendetegnene for det meste er hedeture/nattesved, nedsat sexlyst, humørsvingninger, forstyrret søvn og manglende energi. Gul Femarelle (Unstoppable) anvendes efter det værste er overstået hvor kendetegnene er skøre knogler, tørre slimhinder, manglende energi og forstyrret søvn. Du bør derfor altid vælge Femarelle efter de kendetegn du har.

De fleste kvinder, der anvender Femarelle, mærker en effekt ganske hurtigt. Et studie har vist, at mere end tre ud af fire kvinder, mærker en effekt inden for de første fire uger.

Hørfrø indeholder – ligesom eksempelvis solsikkekerner – cadmium, der kan være giftig, hvis der ophober sig store mængder i kroppen. Femarelle indeholder hørfrøekstrakt – 100 mg i Femarelle Rejuvenate og 216 mg i Femarelle Recharge. Produktionen af Femarelle sker efter lægemiddelstandarder som inkluderer en behandling og opvarmning af hørfrøet, som gør, at der ikke er nogen helbredsmæssig risiko i det færdige Femarelleprodukt.

SERM står for Selective Estrogen Receptor Modulator. Det betyder, at Femarelle ikke har en påvirkning på brystvævet og på livmoderen.

Hvis man indtager østrogen i tabletform anbefales det at holde en pause i to uger inden man starter med Femarelle. Ved lokal behandling med østrogen behøver man ikke holde pause.

Der er ikke noget problem for kvinder med endometriose at tage Femarelle, da Femarelle ikke påvirker livmoderen og ikke vil forårsage proliferation af celler.

Tages der Provera er svaret mere kompliceret. I overgangsalderen tager nogle kvinder Provera sammen med HT for at reducere risikoen for kræft i livmoderen. – Hvis man tager HT og det af en eller anden grund ikke virker, så vil Femarelle sandsynligvis heller ikke virke på dem.
– Hvis de vil tage Femarelle i stedet for HT med Provera (som er et progesteron), er der ikke behov for at tilføje progesteron ved behandling af Femarelle.
– Hvis man tager det pga unormal blødning, så kan man tage det sammen.

Nej, hvis du er allergisk over for jordnødder, kan du ikke anvende Femarelle.

Her anbefaler vi ikke at anvende Femarelle. Hvis man alligevel ønsker at prøve, anbefales det langsomt at optrappe dosis for at se en evt. reaktion.

Ja, det kan man. Man skal ikke være urolig for at få for lidt D-vitamin. EFSA anbefaler 100 µg dagligt til voksne +60 år. Femarelle Unstoppable indeholder 20 µg.

Ja, det kan de godt. Selve kapslen er lavet af gelatine men kan skilles ad og man kan så drysse indholdet på yoghurt, skyr eller andre morgenmadsprodukter.

Ja, det kan de godt. Kapslen er lavet af gelatine men fra halalslagtede dyr.

Femarelle starter ikke menstruationen, da det ikke påvirker FSH- og østrogenniveauerne i kroppen. Men i denne tidsperiode ses hormonelle udsving som uregelmæssig ægløsning og menstruation, der er et par måneder uden menstruation, og så er der en eller to flere ægløsninger, som fører til menstruation ofte tunge, og så igen ingen menstruation … det er blot en af de ting, der markerer denne periode af livet.

Hovedingrediensen i Femarelle® er DT56a. Femarelle® er udviklet og testet gennem 19 år.

Kosttilskud skal ikke anvendes som et alternativ til en varieret kost og en sund livsstil.

Femarelle

You're using an old browser

Old browsers only have partial support for new technology and doesn't give the website an honset chance to live up to its fully potential. You can easily download an other web browser that works better. Here is only a few modern browsers that works great!

Update my browser

I'd like to continue anyway